KAJABACAN MARJATUOTTEET

Karviaisrouhe

Karviaisrouhe on tehty kuivattamalla punaisten karviaisten kuoret ja siemenet hellävaraisesti kuivurin lämmössä. Kuivaamisen jälkeen kuoret rouhitaan ja pussitetaan. Rouhe sisältää tiiviissä muodossa, runsaasti vitamiineja, hivenaineita ja kuituja.

Karviaisrouhe sopii erinomaisesti aamiaispuuron päälle, jugurtin ja viilin lisukkeeksi ja se tuo mukavan, rouskahtavan suutuntuman vuoksi hienon lisän jäätelölle ja jälkiruuille.

Karviaisrouheen pakkauskoko on 65 g.

Pakastetut punaiset karviaiset

Kajabacan marjatarhalta käsin poimitut karviaiset puhdistetaan ja pakastetaan heti poiminnan jälkeen. Maistuvat, vitamiini ja hivenaine rikkaat marjat voi syödä sellaisenaan. Erityisen hyvää marjoista tulee soseutettuna. Soseuttaminen tuo marjan omat sokerit esiin, joten sokerilisäys voi olla hyvinkin maltillinen.

Karviaiset sopivat hyvin puuron tai jugurtin päälle, smoothieen tai niistä voi tehdä marjapiirakka ja käyttää sämpylätaikinan mehevöittäjänä. Ruismarjapuurosta tulee erityisen maukasta karviaisista.

Pakkauskoko 1 kg.

Pakastetut viherherukat

Viherherukat poimitaan Kajabacan marjatilalla käsin, puhdistetaan ja pakastetaan heti poiminnan jälkeen. Viherherukka on mustaherukan muunnos, josta puuttuu väripigmentti. Viherherukoissa on c -vitamiinia vielä enemmän kuin mustaherukassa ja niiden maku on pyöreämpi. 

Viherherukoita voi käyttää mustaherukoiden tapaan, sellaisenaan, soseena, hillona, piirakkamarjoina ja marjasekoituksissa. Parhaimmillaan marjat ovat kypsentämättöminä. Jaa-a, tämä taitaa olla täysin makukysymys.

Pakkauskoko 1 kg.

Kajabacan käsityöläisviinit