Kajabacan yrittäjät

Asta Heikkilä

Ensimmäiset 20 työvuotta kasvatin lapsia, opetin nuoria ja valmensin aikuisia. Sittemmin siirryin marjapensaiden kasvattajaksi.

Kainuulaisen pientilallisen tyttärenä olen pienestä pitäen oppinut maatilan töihin. Omin käsin tehtävän työn arvostus, ruuan kunnioitus, vuodenaikojen vaihtumisen mukainen luonnon ja kasvun ihastelu on säilynyt vahvana mielessäni opettajavuosien läpi. Voisin siis sanoa palanneeni juurilleni, en nyt heinäpellolle, mutta kasvimaalle ja erityisesti marjatarhalle.

Viinimestari nimityksen keksi minulle 91-vuotias äitini, maistettuaan ensimmäistä kertaa valmistamaani karviaisviiniä. Pohja tälle nimitykselle on erinomaisessa viinintuotannon ammattitutkinnossa, jonka suoritin Hämeen ammattiopistossa Lepaalla.

Pekka Heikkilä

Marjatarhamme tiedot on hyvin dokumentoitu Exceliin, sillä olen insinööri. Olen aina pitänyt maatalon töistä vastapainona tuotekehitys-, asiakaspalvelu-, myynti- ja hankintatehtävilleni, joita työuraani on mahtunut. Luova ongelmanratkaisu on insinöörimäinen ominaisuuteni, josta on ollut suuresti hyötyä marjatarhan rakentamisessa ja ylläpidossa. Kemian opinnoistani huolimatta olen suosiolla jättänyt viininkehitys- ja valmistusvastuun Astalle ja tituleeraan itseäni tilamme kenttämestariksi.

Kajabacan Viineri on avattu ja ensimmäiset Kajastus viinit myyty.  Iloiset yrittäjät hymyilevät juhannusaattona. (Kuva: Reetta Westerbacka)

Joko tutustuit tuotteisiimme?