Kajabacan käsityöläisviinit ja viinispritzer

Talven aikana valmistetut ja kypsyneet marjaviinit ja karviaisviinispritzer ovat nyt saatavilla tilamyymälästämme. 

Kajastus    Viherherukkaviini 12%

Kajastus    Punainen karviaisviini 13%

Kajastus    Mustaherukkaviini 13%

Koobee    Punainen karviaisviinispritzer 5%

Kajastus Viherherukkaviini

Kajastus viherherukkaviini valmistetaan Kajabacan viinitilalla, oman tarhan käsin poimituista viherherukoista. Viherherukka on vain Suomessa viljeltävä marjaerikoisuus.

Viini valmistuu viileässä rauhallisesti, jolloin viinin aromit kypsyvät moniulotteisiksi. Viinin runsas, tasapainoinen maku tulee aidosti marjoista. Runsas määrä kylmäpuristettua viherherukkamehua tuo viiniin hapokkuutta, joka taittuu sokerin makeudella. Viini määrittyy sokerinmääränsä vuoksi puolimakeaksi, mutta maultaan viini on kuitenkin lähellä puolikuivaa.

Ihana tuoksu ja viipyilevä jälkimaku on Kajastus viherherukkaviinille tunnusomaista. Väriltään viini on hieman vihreään taittavaa hunajan vaaleaa.

Säilöntäaineita viinissä on niukalti, joten suosittelemme nauttimaan tuotteen aikailematta. Viini säilyy viileässä avaamattomana moitteettoman noin puoli vuotta. Viini saattaa sisältää pieniä määriä sakkaa.

Kajastuksen viherherukkaviini on vivahteikas viinivalinta, joka käy hyvin ruokaviiniksi ja sopii erityisesti paistetun vaalean kalaruuan tai vuohenjuuston pariksi.

Alkoholipitoisuus 12 til-%

Viini on pullotettu 0,75 l PET-pulloihin. 

Hinta 18,50€.


Kajastus Karviaisviini

Kajastus karviaisviini valmistetaan Kajabacan viinitilalla, oman tarhan käsin poimituista punaisista karviaisista. Karviaiset kylmäpuristetaan mehuksi, jota viinin valmistuksessa käytetään säästelemättä. Hidas, rauhallinen käyminen tuottaa viiniin runsaat aromit. Karviaisen kirpeys pyöristyy viinin kypsyessä.

Karviaisviini on määritelty sokeripitoisuuden perusteella puolimakeaksi. Viiniin käytetty runsas karviaismehu tuo juomaan hapokkuutta. Hapokkuus vaatii tasapainottuakseen sokerin makeutta. Viinin on maultaan lähempänä puolikuivaa kuin puolimakeaa.

Väriltään viini on kauniin rosee. (Kuva ei oikein anna oikeutta viinin värille.)

Säilöntäaineita viinissä on niukalti, joten suosittelemme nauttimaan tuotteen hetimiten. Viini säilyy viileässä avaamattomana moitteettoman noin puoli vuotta.

Kajastuksen karviaisviini sopii mainiosti seurustelujuomaksi. 

Alkoholipitoisuus 13 til-%

Viini on pullotettu 0,75 l PET-pulloihin.

Hinta 18,50€.

Kajastus Mustaherukkaviini

Kajastus mustaherukkaviini valmistetaan Kajabacan viinitilalla, oman tarhan käsin poimituista mustaherukoista. Oikeastaan puhuisin mieluimmin mustista viinimarjoista, mutta olkoon nyt sitten herukka.

Tähän viiniin on käytetty erityisen paljon marjoja ja viini on jälkimakeutettu huolella. Viini on täyteläistä ja melko makeaa, pikkuisen tuote jää alle makean viinin rajan. 

Mustaherukka viini tuoksuu raikkaalta ja sen maku on runsas. Väri on syvän tumma.

Säilöntäaineita viinissä on niukalti, joten viini kannattaa nauttia turhia säilytysaikoja välttäen. Viini säilyy viileässä avaamattomana moitteettoman noin puoli vuotta. Viini saattaa sisältää pieniä määriä sakkaa.

Alkoholipitoisuus 13%

Viini on pullotettu 0,75 l PET-pullopihin

Hinta 20,00€.

Viinin suosio tuli pienoisena yllätyksenä. Tämän viinin maussa on varmaankin jotain meidän suomalaisten makumaailmaan lähtemättömästi kuuluvaa lempeää nostalgiaa. Jokainen pullo siis myytiin saman tien.  Uusi erä herkullista mustaherukkaviiniä on tulossa. Viinin valmistus ja kypsyminen ovat suhteellisen pitkiä prosesseja, mutta tämän erän prosessit ovat jo hyvässä vaiheessa ja on viiniä myynnissä vuoden 2024 keväällä.Koobee

Karviaisviinispritzer

Ihastuttava, raikas, kauniin punainen terassijuoma, saunajuoma, seurustelujuoma. Koobee on hapokas, pirteä ja vähäsokerinen juoma.

Koobee tehdään Kajabacan karviaisviinistä, kylmäpuristetusta karviaismehusta, vedestä ja pienestä sokerilisäyksestä. Säilöntäaineena on ripaus kaliumsorbaattia. Juoman väri ja maku tulee vain marjoista.

Juoma hiilihapotetaan ja pullotetaan 0,33 l lasipulloihin tai 0,5 l PET-pulloihin. Myös PET-kegi vaihtoehtoa tutkitaan.


Alkoholipitoisuus 5 til-%

Hinta 5€/0.33 l pullo, 7€/0,5 l pullo.

Koobeetä tehdään pieniä eriä kerrallaan.